Krkovička na rozmarýnu s grilovanou zeleninou

Potřebujeme:

350 g vepřové krkovičky, sůl, pepř, sušená kořenová zelenina, olej, 4 - 5 stroužků česneku, 300 g brambor, 40 g prorostlé slaniny, 100 g barevných paprik, 30 g cukety, 2 velké cibule, rozmarýn, vývar

Jak na to:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli spolu s paprikou. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, nakrájené brambory a rozmarýn. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud nezměkne zelenina. Mezitím nakrájíme vepřové maso na řízky. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme na oleji z obou stran. Zapékací mísu potřeme olejem. Na dno poklademe slaninu a na kolečka nakrájenou cuketu. Přidáme brambory, zeleninu a rozmarýn a navrch dáme opečené řízky. Přikryjeme alobalem. Pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě při 160 ° C.

Podobné recepty:

Toasty s grilovanou zeleninou, "Tagliata di manžel" s grilovanou zeleninou, pečené brambory na rozmarýnu, Krůtí prsa na rozmarýnu, Arašídová omáčka, Vepřová krkovička se šťávou