Losos s ořechovou crustou na bramborovém nákypu (a fenyklovém ragú)

11.7.2012
Potřebujeme:

600 g losos, 30 g mandle, 30 g ořechy, 0,5 dcl brandy, 1 dcl olej olivový, 200 g toastový chléb, sůl, pepř

Jak na to:

Toastový chléb, ořechy, opečené mandle, olivový olej, sůl, pepř a brandy rozmixujeme spolu do husté hmoty, kterou natlačíme do výšky 1 cm na filet lososa. Filety lososa opečeme ze spodní strany na pánvičce a dáme dopéct do trouby na 8 minut při 180 C.

Nákyp: Očištěné brambory nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme smetanu, vejce, polentu (kukuřičnou mouku), prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, čerstvé bylinky. Připravenou hmotu vylijeme na vymazaný pekáč a pečeme 45 minut při 180 C.

Ragú: Na oleji opečeme na drobno krájený fenykl, podlijeme bílým vínem, přidáme rozmixované loupaná rajčata, ochutíme solí, pepřem, limetkou a krátce povaříme.

Podobné recepty:

Bramborový pangas se salátem, Vepřový řízek v bramborovém těstíčku, Losos se smetanovou omáčkou, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Makarony s ořechovou omáčkou