Vepřová panenka v sezamové krustě s dijonské omáčkou a fialovými bramborami

Potřebujeme:

300 g vepřové panenky, 20 g sezamových semínek, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 dcl olivového oleje, 1 dcl bílého vína, 800 g fialových brambor, 1 dcl mléka, 10 g másla, sůl a pepř

Jak na to:

Vepřovou panenku nařízneme na 2 až 3 úhledné kousky, osolíme a opepříme, potřeme dijonské hořčice a obalíme v sezamových semínkách. Obalené maso opečeme na prudkém ohni, podlijeme vínem a necháme dusit do měkka, maso má být při rozřezání růžové. Fialové brambory uvaříme ve slané vodě, scedíme, přidáme máslo a jemně zahřáté mléko a vymícháme na kaši. Z bramborové kaše uděláme za pomoci formy kopeček, přidáme vepřovou panenku a jemně polijeme vínovým výpekem.

Podobné recepty:

Vepřová rolka v sezamové krustě, Vepřové soté s ananasem, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Vepřová panenka z rokfortovou omáčkou