Mozzarellové bagety

Potřebujeme:

4 bagety, 200g pomazánkového másla, 1/4 lžičky provensálského koření, 4 menší rajčata, 1/2 hlávkového salátu, 1 malý svazek rukoly, 2 balíčky mozzarelly, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku sušené bazalky, trochu soli, trochu mletého pepře

Jak na to:

Bagety rozkrojte podél na polovinu. Pomazánkové máslo dobře promíchejte s provensálským kořením. Rajčata, hlávkový salát a rukolu opláchněte pod vodou a nechte okapat. Spodní díl bagety natřete ochuceným pomazánkovým máslem. Rajčata s mozzarellou nakrájejte na plátky a okapaný hlávkový salát rozeberte na jednotlivé listy. Kolečka rajčat položte na vrstvu pomazánkového másla a zlehka jejich pokapejte olivovým olejem. Na rajčata dejte plátky mozzarelly, kterou posypte sušenou bazalkou a ochuťte solí a mletým pepřem. Navrch položte rukolu a nakonec vše přiklopte druhou polovičkou bagety.

Podobné recepty:

Plněné bagety, Zapékaná bageta, Česnekové bagety s bylinkami, Zámořský bagetový nákyp, Bageta s kuřecím masem