Perníky

Potřebujeme:

40dkg hladké mouky, 16dkg moučkového cukru, 6dkg tuku (Hera), 2 vejce, 10dkg medu (4 PL), 1/2 lžičky skořice, hřebíček, 1 lžičku jedlé sody
Poleva: 1 bílek z vajíčka, moučkový cukr

Jak na to:

Z přísad vypracujeme těsto, které necháme stát minimálně 1 hodinku. Odleželé těsto rozválíme asi na tloušťku 0,5 cm a formičkami vykrajujeme tvary. Ty ukládáme na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. V předem předehřáté troubě prudce upečeme do růžová. Pečeme při 200-210 stupních cca 5 minut.

Poleva: Do misky vložíme jedno bílek a pomaličku přidáváme moučkový cukr. Mícháme a přidáváme cukr dokud nevznikne vláčná hmota. Sní naplňujeme igelitový sáček, na kterém si uděláme drobnou dírečky v rohlíku a perníky ozdobíme.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou, Perníky