Perníky

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 1/4 kg medu, 1/4 kg másla (Palmarín, Hera ..), 40 dkg moučkového cukru, 4 celá vejce, 2 čajové lžičky skořice, 2 čajové lžičky jedlé sody, trochu prášku do perníku

Jak na to:

Vypracujeme těsto a vyválíme na tloušťku 1/2 cm. Vykrojené perníky poklademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme kouskem ořechu, a upečeme, při teplotě cca 180 stupňů. Upečené, ještě horké perníčky znovu potřeme rozšlehaným vejcem. Do rozšlehaného vejce vmícháme 2 čajové lžičky cukru. Vypracované těsto necháme stát nejméně hodinu.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou, Perníky