Šlehačkový dort

9.8.2012
Potřebujeme:

Korpus: 100 g másla, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2-3 PL mléka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva (nejlépe upéct korpus 1 den předem)
Krém: 2-3 smetany na šlehání, 15 dkg čokolády na vaření

Jak na to:

Máslo ušleháme s cukrem, přidejte vanilkový cukr, vejce, mléko a smíchejte. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a po troše vmíchejte do směsi. Těsto nalijte do dobře vymazané dortové formy a pečte ve středně teplé troubě do zlatová. Po vychladnutí rozdělíme korpus na 3 části. Nejlepší je upéct si korpus den předem.

Krém: Svaříme 2 smetany na šlehání a 15 dkg čokolády na vaření. Necháme vychladnout a odložíme do lednice do druhého dne. Druhý den vyšleháme vychladlou čokoládovou šlehačku, kterou korpus dobře natřeme mezi jednotlivými částmi i navrchu. Takto připravenou dort dáme do chladničky a necháme tam do dalšího dne. Pak dort už jen ozdobíme podle fantazie a podáváme.

Podobné recepty:

Šlehačkový dort, Šlehačkový dort, Krtkův dort, Francouzské karamelové kostky, Francouzské karamelové kostky