Salát s tuňákem

Potřebujeme:

olej, 6-7 cibulí, 2 tuňáky konzervy, 4-5 větších brambor, 1 zakysaná smetana, 1 majonéza, 8 vajec, sůl, pepř, petrželka na ozdobu

Jak na to:

Na větším množství oleje osmahneme cibuli (nakrájenou na tenká kolečka a ty pak na čtvrtky). Cibuli smažíme velmi dlouho, dokud není hnědá. Pak ji slijeme z oleje a rozvrstvíme rovnoměrně na větší talíř. Na cibuli rozvrstvíme tuňák vyždímaný z oleje. Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, oloupeme a na větším struhadle nastrouháme na tuňák, nepřitlačujeme, jen upravíme do tvaru dortu. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou. Brambory osolíme, opepříme a jemně zalijeme polovičkou směsi smetany a majonézy. Vajíčka uvaříme na tvrdo, oddělíme bílky od žloutků. Bílky nastrouháme na větším struhadle, nepřitlačujeme, opět jen upravíme do tvaru a zalijeme druhou polovičkou smetany a majonézy. Navrch nastrouháme na jemném struhadle žloutek a ozdobíme petrželkou (resp. pórkem, cibulkou, koprem). Krájíme jako dortík.

Podobné recepty:

Zeleninový salát s tuňakem, Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát s tuňákem, Zapečená rajčata s tuňákem, Zeleninový salát s tuňákem a olivami