Bramborová bábovka s mákem

14.4.2008
Potřebujeme:

250 g vařených brambor, 3 vejce, 200 g másla, 150 g ml. cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g cukr krupice, sůl, 250 g polohr. mouky, 1 prášek do pečiva, 80 g máku (nemletý)

Jak na to:

Máslo + cukr mletý + vanilkový cukr ušleháme do pěny, přidáme žloutky a trošku soli2. Bílky + cukr krupice ušleháme do hustá. Obě hmoty spojíme, poté přimícháme na jemno nastrouhané brambory. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva a nakonec mák. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané formě na 160 stupňů asi 50 minut. Na talíři posypeme mletým cukrem.

Podobné recepty:

Slané kolečka s mákem, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy