Torrone

19.7.2012
Potřebujeme:

110 g čokolády, 4 PL másla, 1 bílek, půl šálku jemného cukru, půl šálku mletých mandlí, 3/4 šálku nasekaných opražených mandlí, 5 PL kandované pomerančové kůry
Na polevu: bílá čokoládová poleva, mandlové plátky

Jak na to:

Čokoládu rozpustíme. V misce našleháme sníh z bílku, postupně opatrně zašleháme rozpuštěnou čokoládu a mleté ​​i nasekané mandle a nasekanou kůru. Hmotu dáme na pečící papír do podlouhlého tvaru. Dáme do lednice a necháme trochu ztuhnout. Až to bude možné, vytvarujeme trojhran. Dáme zpět do lednice. Když je vše dostatečně tuhé, vezmeme do jedné ruky jednu stranu a pomažeme bílou polevou. Posypeme mandlovými plátky a trochu je zatlačíme. Postup opakujeme se všemi stranami. Dáme znovu vychladnout, uchováváme v chladničce.