Jablková dia roláda

Potřebujeme:

10 porcí
3 ks vajec, 75 g sorbitolu, 60 g polohrubé mouky, 30 g mletých ořechů, 500 g jablek, 100 g DIA želírovacího cukru, 1 ks DIA šlehačky

Jak na to:

Nastrouhané jablka orestujeme s Dia želírovacím cukrem a necháme vychladnout. Do menší nádoby rozbijeme vajíčka a přidáme sorbit. Takto připravenou směs za stálého míchání vaříme ve vodní lázni na mírném ohni, aby nám směs neztuhne. Směs musí zůstat vlažná, pak ji vyšleháme. Připravíme si plech s mastným papírem. Do vyšlehaných vajíček přidáme ořechy a mouku, promícháme a rovnoměrně rozetřeme na připravený plech. Pečeme na 170 ˚ C, cca 10 minut dozlatova. Z plátu odstraníme mastný papír, na vrch rozetřeme orestované jablka a srolujeme. Roládu necháme vychladnout, povrch natřeme DIA šlehačkou. Nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme mletými ořechy.
Dá se udělat i klasická roláda, místo sorbitolu použijeme moučkový cukr, Dia želírovací cukr nahradíme krystalovým nebo klasickým želírovacím cukrem.

Podobné recepty:

Ořechové tyčinky dia, Salát ze sojových bobú s červenou řepou, Fazolky na kyselo v koprové omáčce, Ořechové nebo jablečné rohlíčky, Falešný tatarský biftek