Koblihy plněné mákem a jablky

Potřebujeme:

1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 2,5 dcl mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla nebo oleje, trochu krystalového cukru, 1/2 kostky droždí.
Náplň: 2-3 nastrouhané jablka, 150g mletého máku, moučkový cukr podle chuti, několik lžic libovolného povidel, skořici a badyán

Jak na to:

Smícháme teplé mléko, vejce, cukr, olej a droždí. Vylijeme do osolené mouky a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Těsto pak vyválíme, nakrájíme na obdélníky. Do středu každého dáme nádivku, přeložíme na polovinu a okraje stlačíme. Smažíme v horkém oleji, a pak obalujeme práškovým cukrem.

Podobné recepty:

Račišdorfské opantance, Bramborové šišky s mákem, Štrúdl bez listového těsta, Jogurtové koblihy, Koblihy