Zapékané filety se sýrem

3.8.2012
Potřebujeme:

mražené filety, brambory, pórek, sojová omáčka, sůl, pepř, šlehačka, 2-3 vajíčka, koření na ryby, cibule, česnek, trochu oleje, strouhanka

Jak na to:

Z rozmrazených filetů slijeme vodu a osolíme je. Filety z obou stran posypeme pepřem. Natřeme je sladkou sójovou omáčkou, Pak je posypeme kořením na ryby a necháme chvilku odstát. Dno pekáče vymažeme olivovým olejem, posypeme trochou strouhanky a poklademe na něj nakrájené brambory. Na to poklademe cibuli a nakrájený česnek. Na všechno poklademe rybičky. Filety zakryjeme bramborami, osolíme, opepříme, poklademe cibuli, česnek a pokračujeme, pokud se nám neminou přisoudí, resp. pokud nebude pekáč naplněn. Posypeme nakrájeným pórkem, vše zalijeme rozšlehanou smetanou s dvěma-třemi vajíčky, smetanu třeba osolit a opepřit. Na vrch nastrouháme tvrdý sýr, pekáč zavřeme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme hodinu a půl při 250 stupních. Podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Zapékané rybí filety, Zapékané rybí filety, Zapékané filety s fazolovými klíčky a koprem, Římská půlnoc, Zapečené filé