Česneková polévka

Potřebujeme:

hodně česneku, voda, brambory, vajíčka, šlehačka, polohrubá mouka, sůl, starší chléb na kostičky do polévky, olej

Jak na to:

Vylisujte česnek. Na oleji zpěníme utřený nebo nastrouhaný česnek. Když bude česnek opražený, zalijte 3 litry vody a osolte. Očistěte pár brambor a nakrájejte na malé kostičky. Vodu s česnekem zatím nechte vařit, když máte očištěné brambory, přidejte je do hrnce. V misce si zatím rozmíchejte šlehačkovou smetanu se 4 lžícemi polohrubé mouky. Přidejte trochu mléka, ať je směs řidší a vymícháme dohladka. Směs nalijte do hrnce přes sítko a nechte přejít varem. Mezitím si rozbijte vajíčka do sklenice a vkládejte je do hrnce tak, aby se nerozlili, ale aby zůstali vcelku, pokud možno i s bílkem. Lijte je opatrně, aby se neoddělili od bílku, aby vytvořili pěknou peřinku kolem žloutku. Necháme uvařit vajíčka, takových 10 minut, zatím si nakrájíme starší chléb na drobné kostičky. Osmahneme na troše oleje do křupava a podáváme k polévce.

Podobné recepty:

Česneková polévka v chlebu, Česneková polévka, Česneková polévka, Česneková polévka s houbami, Zelná polévka