Tvarohový koláč pod peřinkou

15.8.2012
Potřebujeme:

100 g margarínu, 200 g hrubé mouky, 200 g ořechů nebo 100 g kokosu, 200 g práškového cukru, prášek do pečiva, 1 vejce, tuk a mouka na plech, případně i rozinky
Náplň: 1 kg tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 4 žloutky
Pěna: 4 bílky, 100 g krystalového cukru

Jak na to:

Na desce si uděláme těsto z másla, mouky, ořechů resp. kokosu, cukru, prášku do pečiva a vajíčka. Plech vymažte tukem a posypte moukou. Vypracované těsto, přeneseme na vymazaný plech a rozválíme. Do mísy dáme 4 žloutky, máslo, vanilkový a moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme kilo tvarohu, šleháme dále asi minutku. Těsto na plechu posypeme rozinkami. Tvarohovou nádivku vylijte na rozinky a pěkně uhlaďte. Na tvarohovou nádivku následují opět rozinky. Pak dáme koláč péct. Před dopečením vyndáme z trouby, následuje Bílková pěna. Vyšlehejte 4 bílky a 100 g krystalového cukru do tuha a naneste na skoro upečený koláč. Dopečeme (pokud je možné, ohřev shora). Necháme úplně vychladnout a tvarohový koláč je hotový.

Podobné recepty:

Tvarohový koláč, Kuřecí prsíčka pod peřinkou, File pod zeleninovou peřinkou, Kuracinka pod peřinkou, Prsíčka pod peřinkou