Tmavý polibek

Potřebujeme:

švestková povidla, 0,5 kg cukru, 0,5 l mléka, 0,5 kg hrubé mouky, 1 KL jedlé sody, trochu skořice, trochu podrcených hřebíčku, hrst sekaných ořechů, posekaná čokoláda

Jak na to:

Ve velké míse smícháme šlehacími metlami 7 PL lžic švestkových povidel, 0,5 kg krystalového cukru, 0,5 l mléka, 0,5 kg hrubé mouky, 1 kávovou lžičku jedlé sody a ostatní výše uvedené suroviny. Čokoládu posekáme celou. Formu nebo plech vymažeme tukem, vysypeme moukou, a dáme do dobře vyhřáté trouby upéct. Po vychladnutí rozdělíme na tři části po délce. První natřeme meruňkovým džemem, na to dáme čokoládovou nádivku, překryjeme druhým plátem, potřeme pikantním broskvovým povidly, natřeme náplní, posypeme nasekanými ořechy a přikryjeme třetím plátem. Povrch vyzdobit čokoládou, ořechy a polijeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Nepečený pudinkový dort, Horký polibek, Praženicová pomazánka, Tuňáková pomazánka, Vajíčka za studena