Kardinálův koláč

7.9.2012
Potřebujeme:

50g polohrubé mouky, 1 lžíce kypřícího prášku, 10 vajec, 290 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na posypání
Náplň: 500ml smetany na šlehání, 1 ztužovač, 4-5 lžic povidel dle výběru

Jak na to:

Dvě vejce, 8 žloutků, 80g krystalového a 1 vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Pak jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským sáčkem něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby 160 ° C. Upečený vychladlý plát rozřežeme na dvě poloviny. Jednu natřeme marmeládou a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme druhou polovinou plátu a posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardináluv koláč