Černoch v bílé košili

7.8.2012
Potřebujeme:

Těsto: 15 dkg práškového. cukru, 6 žloutků, 3 dkg kakaa, 6 bílků, 5 dkg mouky
První krém: 2 dcl mléka, 4 PL mouky
Druhý krém: 5 žloutků, 5 dkg práškového. cukru, 20 dkg másla, 1 vanilkový cukr
Pěna: 5 bílků, 15 dkg krysy. cukru
Poleva: 7 dkg Cery, 2 PL kakaa

Jak na to:

Ze surovin pečeme piškotové těsto.

První krém: Mléko s moukou uvaříme na hustou kaši a mícháme do vychladnutí.

Druhý krém: Vše dobře vymícháme a přidáme k prvnímu krému, důkladně vymícháme a natřeme na vychladlé těsto. Dáme do chladničky ztuhnout. Pěnu vymícháme nad párou - musí být tvrdá, vychladlou natíráme na ztuhlý krém. Opět dáme do lednice trochu ztuhnout, mezitím si uvaříme polevu - rozpustíme ceru, dohladka utřeme s kakaem a nalijeme na pěnu. Ještě za vlažný nožem naznačíme řezy, neboť po ztuhnutí poleva praská.

Podobné recepty:

Jogurtovo-čokoládový nápoj, Čičičíno, Grilované kuře s bílým jogurtem a medem, Jogurtová srdíčka, Kokosový salám