Zdobený medovník

Potřebujeme:

Perníkové těsto: 325 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 25 g Palmarínu, 75 g medu, ½ balíčku perníkového koření, 1 kávová lžička jedlé sody, 2 žloutky, 4-6 polévkových lžic mléka
Bílá poleva na zdobení: 1 bílek z vajíčka, 150 g práškového cukru, 1/2 kávové lžičky kyseliny citrónové rozmíchaná ve vodě, moučkový cukr 10krát prosejeme a postupně přidáváme do vyšlehaných bílků. Pak přidáme kyselinu citrónovou a ještě 5 minut šleháme

Jak na to:

Všechny tyto suroviny dáme do velké nádoby a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do celofánu a necháme 1 den (24 hodin) stát v lednici. Potom těsto vyndáme a na mírně pomoučněném vále vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme perníčky, které před pečením potíráme vodou a po upečení (tedy ještě horké) natřeme žloutkem rozmíchaným s trochou vody. Když jsou perníčky vychlazené ozdobíme je bílou polevou, kterou si dáme do mikrotenového sáčku, kde si v rohu uděláme malinký otvor.

Podobné recepty:

Medovník, Medovník, Tatranský medovník, Medovník, Ořechový chlebíček z kukuřičné mouky