Ovocné řezy

7.8.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 5 lžic práškového cukru, 5 lžic polohrubé mouky
Náplň: 200 g rozpuštěné bílé polevy, 500 g tvarohu, 100 g moučkového cukru, 800 g sterilovaných broskví, 9 dl mléka, 2 Zlaté klasy, 4 lžíce krystalového cukru, 2 vanilkové cukry
Na ozdobu: 3 dcl smetany na šlehání, kakao, ztužovač šlehačky

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Spolu zlehka promícháme. Těsto upečeme ve vyhřáté troubě na vymaštěném a moukou vysypaném plechu. Po vychladnutí ho potřeme marmeládou a rozložíme na něj pokrájené broskve. Potřeme náplní a odložíme na chladné místo. Na polevu natřeme vyšlehanou smetanu s kakaem a se ztužovačem šlehačky.

Náplň: Z mléka, krystalového cukru a ze vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink a necháme ho dobře vychladnout. Tvaroh utřeme s práškovým cukrem a s rozpuštěnou bílou polevou. Pak přidáme vychladlý pudink a smícháme.

Podobné recepty:

Jemné ovocné řezy, Ovocné šodó, Ovocné jogurtové řezy, Valentýnský zmrzlinový pohár, Jogurtový dort