Zeleninový talíř

Potřebujeme:

225 g květáku rozdělená na růžičky, 200 g brambor, 150 g lusků zelené fazolky, 150 ml jogurtu, 150 ml zeleninového vývaru, 30 g mandlových lupínků, jedna lžička celé kmínu, jedna feferonka, půl lžičky strouhaného muškátového oříšku, čtvrt lžičky mletého chilli, půl lžičky soli, půl lžičky mletého zázvoru, čtvrt lžičky kurkumy, dvě lžíce oleje

Jak na to:

Kmín, feferonku, muškátový ořech rozdrtíme v hmoždíři na prášek a osmažíme na oleji spolu s chilli, solí, kurkumou a zázvorem. Ke kořeninová směsi přidáme růžičky syrového květáku a za stálého míchání restujeme tři až pět minut. Vložíme nakrájené syrové brambory, promícháme a chvíli restujeme. Pak podlijeme vývarem, přidáme nakrájené lusky zelené fazolky a dusíme asi dvacet minut, dokud zelenina nezměkne. Před dokončením zeleninu zjemníme jogurtem. Podáváme s opraženými mandlovými lupínky.

Podobné recepty:

Sýrové košíčky - dekorace, Milánský chřest, Zeleninový džus s paprikou, Zeleninový guláš, Penne s brokolicovou omáčkou