Zeleninová paella

Potřebujeme:

400 g rýže, šest lžic olivového oleje, 800 ml zeleninového vývaru, 1 g šafránu, 250 g barevných paprik, 150 g rajčat, 100 g cibule, 100 g brokolice, pět stroužků česneku, 150 g pórku, 100 g mrkve, 100 g zelené fazolky, jednu malou cuketu, 50 g sterilované kukuřice, 50 g strouhaného tvrdého sýra, sůl, pepř, 50 g černých oliv

Jak na to:

Omytou rýži podusíme s třemi lžícemi oleje, přidáme část vývaru, bobkový list, šafrán a vaříme deset minut pod pokličkou. Rajčata vložíme na dvě minuty do vařící vody, oloupeme je, odstraníme zrníčka a nakrájíme. Necháme vychladnout. Barevné papriky, brokolici, cuketu, zelené fazolky, pórek, mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme. V pánvi orestujeme na třech lžících oleje očištěnou a nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou zeleninu a pět minut podusíme. Osolíme a opepříme. Přidáme předvařené rýži, podle potřeby přilijeme vývar a spolu dusíme asi deset minut. Pak přidáme rajčata a dovaříme. Hotovou paellu posypeme tvrdým strouhaným sýrem a ozdobíme černými olivami a kukuřicí.

Podobné recepty:

Blesková zeleninová směs, Paella, Paella, Paella, Rychlá zeleninová polévka