Vdolky

Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 20 g droždí, špetku soli, mléko
Náplň: 200 g tvarohu, švestková povidla, 150 g pomletého máku smíchaného s 50 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů smíchaných s 50 g moučkového cukru, 100 g rozpuštěného másla, práškový cukr

Jak na to:

Do prosáté mouky zamícháme rozdrobené droždí, špetku soli a vlažné mléko. Vypracujeme ne příliš husté těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozválíme a kulatou formičkou vykrajujeme vdolečky, které necháme na desce znovu kynout. Nakynuté je opečeme na rozpálené plotně z obou stran. Opečené je spaříme vroucí vodou a položíme na talíř. Vdolky potřeme povidly, pokapeme rozpuštěným máslem a obalíme v makové a ořechové náplni nebo posypeme tvarohem s práškovým cukrem. Na závěr můžeme vdolky opět pokapat rozpuštěným máslem

Podobné recepty:

Falešné vdolky, Vdolky z jogurtu, Rychlé vdolky, Vdolky, Vdolky