Jahodově-tvarohový dort

7.9.2012
Potřebujeme:

Krém: 2x 250 g tvarohu (Danone bez tuku), 250 ml smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr, 3 PL krystalového cukru, 4-6 plátků želatiny, 2 PL jahodového povidel, 2 konzervy jahod
Piškot: 6 vajíček, 150 g polohrubé mouky, 180 g moučkového cukru, 1 KL prášku do pečiva

Jak na to:

Piškot: Žloutky oddělíme od bílků, žloutky vyšleháme s 90 g moučkového cukru. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru a přidáme k mouce a ke kypřícím práškem a upečeme. Upečený piškot necháme vychladnout, a pak ji rozdělíme na polovinu a obě strany natřeme jahodovým džemem.

Krém: Vyšleháme smetanu na šlehání do hustá, pak ji pomalu přidáme do tvarohu, postupně přidáme cukr vanilkový a krystalový, 2 PL povidel a na závěr přidáme jahody. Želatinu rozpustíme podle návodu a vlažnou ji vlijeme pomalu do tvarohového krému. Můžeme jí natřít piškot, a ozdobit ji podle vlastní chuti. Měla by stát alespoň 5-6 hodin.S

Podobné recepty:

Jahodové gofry, Banánový pohár, Nepečený jablečný dort, Tvarohový slaný dort, Tvarohový slaný dort