Nízkokalorický čokoládový koláč

23.8.2012
Potřebujeme:

1/3 šálku horké vody, 4 lžičky instantní kávy, 4 lžičky kávového likéru, 280 g strouhanky piškotů, 2 lžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bílky, 3/4 šálku nízkotučného mléka (1% tuku), 30 g čokoládového pudinkového prášku bez tuku , 3 šálky nízkotučné čokoládové polevy, sprej na vymazání formy na pečení

Jak na to:

V horké vodě rozmíchejte 2 lžičky instantní kávy. Přidejte 1 lžičku likéru, rozdrobené piškoty, bílky a lžičku vanilkového extraktu. Promíchejte. Formu vystříkejte sprejem, naplňte ji těstem a pečte při teplotě 200 ˚ C 22 minut.

Náplň: Smíchejte 1 lžičku instantní kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mlékem a pudinkovým práškem. Vlijte do mixéru a šlehejte 1 minutu při střední rychlosti. Částí takto připraveného krému naplňte rozříznutý vychladlý korpus.

Krém: Do zbytku krému, kterým jste plnili koláč, přimíchejte zbytek instantní kávy a likéru. Promíchejte a natřete na povrch koláče. Ozdobte nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Vánoční koláč s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Koláč se zakysanou smetanou, Bublanina s pudinkem