Fazolová-rajčatová polévka s párkem

Potřebujeme:

100-150g bílé fazole (i strakaté), 1 červená nebo zelená paprika, 1 větší cibule, 1 konzerva drcených rajčat ve vlastní šťávě, 2 spišské párky, 2-3 stroužky česneku, olej, pálivá paprika nebo chilli, pepř, sůl, pažitka

Jak na to:

Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den uvaříme doměkka. Cibuli nadrobno pokrájíme, orestujeme na oleji. Přidáme pokrájenou papriku, prolisovaný česnek a rajčata. Povaříme, přidáme fazole, ochutíme pálivou paprikou, pepřem, solí a necháme znovu povařit. Před koncem přidáme párky nakrájené na kolečka a na závěr polévku posypeme pažitkou.

Podobné recepty:

Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Bulharská fazolová polévka Čorba, Rajčatová polévka