Kuře po arabsky

Potřebujeme:

kuřecí stehna a prsa, loupaná rajčata v konzervě, lilek, mražená zelenina (mix), sůl, pepř, kari, sladká červená paprika, skořice (celá), olej, bobkový list, cibule, česnek, mouka, mléko

Jak na to:

Cibuli osmažíme na oleji ve velkém hrnci dozlatova, přidáme kuře, osolíme, přidáme papriku, kari, pepř, skořici, 2-3 stroužky česneku, bobkový list, podlijeme vodou a uvaříme. Když je kuře hotové, vyjmeme skořici, přidáme rozmixované rajčata, oloupaný, nakrájený a na oleji do zlatová opečený lilek a také mraženou zeleninu. Vaříme, dokud zelenina změkne a přebytečná voda se odpaří. Vše dáme do skleněné mísy. Z oleje, mouky a mléka si připravíme bešamel a nalijeme na hotovou směs masa a zeleniny. Dáme zapéct, dokud bešamel trochu zhnědne. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Pizza Pitu, Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci