Kapr smažený v žampionovém těstíčku

20.7.2012
Potřebujeme:

800 g kapra, sůl, 1 vejce, ½ dl bílého vína, 100 g žampionu, pepř, 70 g hrubé mouky, 10 g oleje do těsta, 150 g oleje na smažení

Jak na to:

Jednotlivé porce kapra, zbaveného z kůže a částečně vykostěného, ​​osolíme a opepříme. Z vejce, bílého vína, dobře umytých šampionů, nakrájených na plátky, prosáté hrubé mouky, oleje a špetky soli připravíme hladké těsto, ve kterém namáčíme porce kapra a na rozehřátém oleji pomalu smažíme do zlatová.

Podobné recepty:

Kapr smažený v sýrovém těstíčku, Kapr v pivním těstíčku, Smažený ananas v těstíčku s medem, Chřest smažený v těstíčku, Smažený pórek v žampiónovou těstíčku s čekankovou omáčkou