Makový jablečník

20.7.2012
Potřebujeme:

1 kg jablek,, 550 g moučkového cukru, 6 vajec, 2dcl oleje, 2dcl teplé vody, 300 g špaldové mouky, 150 g mletého máku, 1 prášku do pečiva, čokoládová poleva (pokud máte rádi)

Jak na to:

Jablka oloupeme, jaderníky odstraníme a pokrájené na plátky podusíme se 100 g cukru. Po udušeni jablka necháme okapat na sítku. Žloutky utřeme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu a nakonec mouku s práškem. Do hmoty zapracujeme sníh z bílků. V misce promícháme mák se 150 g cukru a asi 1/3 žloutkového těsta, které jsme odebrali z celkového objemu. Udušené jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu, který jsme nejprve vystlalo mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a navrch zbytek žloutkového těsta. Pečeme asi 30 min. v přehřáté troubě. Po vychladnutí koláč vyklopíme, odstraníme papír a jablečnou vrstvu polijeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Líný makový koláč, Jablečník z křehkého těsta, Makový dezert