Kapr na bramborách

20.7.2012
Potřebujeme:

1000 g kapra, sůl, 3 cibule, 4 brambory, stroužek česneku, 2 dl bílého vína, 1 dl oleje, 2 bobkové listy, 4 ks pepře, sůl, lžíce rajčatového protlaku

Jak na to:

Očištěného kapra navrchu i uvnitř osolíme a necháme čtvrt hodiny odležet. Vymažeme pekáč, kapra vložíme zády nahoru, obložíme na kostičky nakrájenými bramborami, na ně poklademe kolečka cibule, přidáme stroužek česneku, bobkový list, několik zrnek pepře, rajský protlak a zalijeme vínem a olejem. Kapra potřeme olejem a asi hodinu pečeme v troubě. Během pečení často poléváme vypečenou šťávou. Před podáváním stroužek česneku vyjmeme.

Podobné recepty:

Kapr na bramborách, Kapr na bramborách a víně, Česnekový kapr na smetanových bramborách, Kapr po mlynářsku, Kapr na bramborách