Kapr s tatarskou omáčkou

20.7.2012
Potřebujeme:

1000 g kapra, ¾ l vody, 1 lžička vody, 1 dl octa, polovina cibule, 100 g kořenové zeleniny, 5 ks celého pepře, bobkový list, 1 dl červeného vína, tatarská omáčka (1 láhev)

Jak na to:

Do vody dáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, bobkový list a vaříme. Když je zelenina měkká, přidáme sůl, ocet, červené víno, do kterého vložíme připravené díly nařezaného kapřího masa a pomalu vaříme asi 15 minut. Uvařené kousky masa vyjmeme na teplou mísu, polijeme tatarskou omáčkou.
Podáváme s bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Ruská Šuba, Salát s tatarskou omáčkou a nivou, Česneková-sýrová pomazánka, Těstoviny s kuřecím masem, Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou