Rybí polévka se smetanou

Potřebujeme:

1 kg jakékoliv ryby, sůl, 1,5 l vody, 120 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 3 stroužky česneku, celé černé a nové koření, bobkový list, 5 dl zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, jikry nebo mlíčí z ryby , 10 g masti

Jak na to:

Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, celé černé a nové koření a bobkový list vaříme, dokud zeleniny není zcela měkká. Potom vložíme očištěnou, vykuchanou a omytou rybu (nebo hlavy) a vaříme asi 15 minut, dokud ryba není měkká. Polévku přecedíme a přimícháme mouku rozkvedlanou ve smetaně. Jikry nebo mlíčí omyjeme, osmahneme na troše sádla a pak vložíme do hotové polévky.
Podáváme s pokrájenou a upražená houskou.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Polévka z mořských korýšů, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Štědrovečerní rybí polévka trochu jinak