Nepečený smetanová dort

27.8.2012
Potřebujeme:

½ balíčku obyčejných piškotů (70 g), ½ balíčku kakaových piškotů (70 g), 1 vanilkový pudink, ½ litru mléka, 2 kyselé smetany, 1 menší plechovka ananasu, 1 šlehačka, 4 lžíce práškového cukru, 1 vanilkový cukr, trochu rumu, 1 sáček světlé želatiny, ovoce na ozdobu

Jak na to:

V ½ litru mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a ½ sáčku vanilkového cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti a pudink vyšleháme mixerem. V další nádobě připravíme šlehačku, jemně do ní zamícháme 2 lžíce moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru a obě kyselé smetany. Aby smetanový krém lépe ztuhl, přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy s obsahem asi 1 litr nalijeme polovinu vychladlého pudinku, na který střídavě ukládáme světlé a kakaové piškoty OPAVIA. Na ně navrstvíme polovinu smetanového krému a poklademe kousky ananasu. Zalijeme zbylým smetanovým krémem a naskládáme piškoty. Překryjeme druhou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychladnutí dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, maliny, hrozny, jablko, broskev, pomeranč, mandarinky, banán nebo jiné podle chuti).

Abychom dosáhli svěží vzhled, doporučujeme zalít povrch dortu želatinou rozpuštěnou v ovocné šťávě.

Podobné recepty:

Nepečený dort z ovoce a ovesných vloček, Tvarohový nepečený dort, Letní nepečený dort, Nepečený ovocný dort, Nepečený dort