Bučková pomazánka

31.8.2012
Potřebujeme:

300 g upečeného vepřového bůčku, 50 g vepřové šunky, 4 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra, 1 velká nastrouhaná cibule, 4 stroužky česneku, drcený kmín, nadrobno nasekaná pažitka (nebo 6 ředkviček), sůl

Jak na to:

Upečený vepřový bůček necháme vychladnout a spolu s vepřovou šunkou ho umeleme na masovém mlýnku. Dáme do misky na mixuje pomazánky a přidáme sýr, cibuli, rozetřený česnek, dle chuti kmín a sůl. Vše důkladně promícháme na hladkou pomazánku. Pokud je hustá, můžeme ji rozředit trochou výpeku z pečeného vepřového bůčku. Natíráme na chléb a dochucujeme nadrobno nasekanou pažitkou nebo umytými, na kolečka nakrájenými ředkvičkami.

Podobné recepty:

Bůčková tlačenka, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Bůčková roláda s kysaným zelím, Pomazánka