Drožďová polévka

Potřebujeme:

40 g sádla, 40 g cibule, 40 g čerstvého droždí, 20 g hladké mouky, 1 lžička mleté ​​červené papriky, 1 ½ l vody, 50 g mrkve, sůl, pepř, 50 g sterilovaného hrášku, petrželka

Jak na to:

Mast rozpusťte a zpěníme na ní nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte droždí a za stálého míchání osmahneme. Poté přidejte mouku a znovu Zpěňte, přidejte trochu mleté ​​papriky, zalijte vodou. Přidejte omytou, očištěnou a pokrájenou mrkev, osolte, opepřete a vařte, dokud změkne mrkev.
Do hotové polévky dejte přehřátý Scezený hrášek a před podáváním posekanou petrželku.

Podobné recepty:

Drožďová polévka, Drožďová pomazánka, Drožďová polévka, Drožďová polévka s kapáním pro děti, Drožďová poléka