Pečený okoun

3.9.2012
Potřebujeme:

300 g okouna, 150 g barevných paprik, 20 g česneku, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Očištěného, ​​umytého a osušení okouna osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Nechte alespoň 40 min. odležet na chladném místě.
Barevné papriky zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké nudličky. Potom je orestujte v pánvi na rozehřátém oleji do poloměkka.
Odleženého okouna vložte do vymazané zapékací mísy, přidejte opečené papriky, podle potřeby osolte a dejte spolu zapéct. Zapečené rybu podávejte s bílým pečivem.

Podobné recepty:

Okoun na cibuli, Jemný okoun s cibulovou nádivkou, Okoun na česneku, Okoun s vejci, Králík pečený s paprikou