Grilované telecí řízky se sýrem

Potřebujeme:

600 g telecího masa z kýty, 60 g másla, 80 g uzeného sýra, mletý kmín, mletá červená paprika, pepř, sůl, alobal (alobalové miska)

Jak na to:

V celku umyté maso osušte ubrouskem, odblaníme, pokrájíme na řízky a naklepeme. Pak je osolíme, opepříme pepřem a mletou kmínem a nechte odležet v chladu.
Grilovací rošt dobře rozehřejte, řízky poklademe na alobal (alobalové misku), obložte je kousky másla a grilujte 4 min. Potom řízky obraťte, znovu obložte kousky másla a grilujte 3 min. Řízky posypte strouhaným sýrem a grilujte ještě 1 min.
Hotové řízky upravte na mísu, polijte okapanou šťávou nebo rozpuštěným máslem a posypte mletou červenou paprikou. Podávejte s bramborami a hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Grilované telecí řízky se šunkou a sýrem, Grilované telecí řízky se zeleninovou oblohou, Grilované telecí řízky se sardelovou máslem, Grilované telecí řízky s bylinkovým máslem