Kynuté buchty plněné povidly

Potřebujeme:

600 g polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 vejce, 60 g moučkového cukru, 120 g másla, citronová kůra, sůl, mléko podle potřeby, tuk na vymazání plechu, moučkový a vanilkový cukr na posypání, povidla Kvásek: 30 g droždí , 20 g cukru, 1 dl mléka

Jak na to:

Z droždí, cukru a mléka připravte kvásek, ten nechte vykynout na teplém místě. Mouku prosejte, přidejte žloutky, vejce, cukr, rozpuštěné máslo, nastrouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu, sůl, vykynutý kvásek a mléko. Prohněťte hladké těsto, které nechte vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném vále, pokrájíme na čtverce a na každý čtverec dejte lžičku povidel. Okraje čtverců spojte a vytvarujte buchty, které poklademe na vymazaný plech těsně vedle sebe a boky každé buchty potřete máslem, aby se neslepily. Nechte znovu vykynout.

Podobné recepty:

Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Kynuté buchty, Kynuté buchty, Buchty na paře