Smetanový dort s jahodami

16.8.2012
Potřebujeme:

300 - 400 g čerstvých jahod, 400 g zakysané smetany, 2 balíčky vanilkového cukru, moučkový cukr, 1 balíček dětských piškotů

Jak na to:

Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a podle chuti ještě doslaďte moučkovým cukrem. Jahody očistěte a polovinu z nich pokrájejte na menší kousky.
Dno dortové formy vyložte piškoty a postupně na ně navrstvěte polovinu smetanového krému, pokrájené jahody, opět piškoty a druhou polovinu krému. Současně ukládejte piškoty i po okrajích dortové formy.
Dortovou formu překryjte potravinovou fólií a dort vložte na několik hodin do chladničky (nejlepší je na druhý den, kdy piškoty dobře nasáknou). Před podáváním ji ozdobte zbývajícími jahodami.

Podobné recepty:

Smetanový dort s jahodami, Smetanový dort s jahodami, Smetanový dort, Jahodový koktejl, Rychlý smetanový dort