Jarní dort s kiwi

16.8.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky, 2 PL mandarinkového džemu, 2 sáčky instantní šlehačky, 300 ml mléka, 40 g moučkového cukru, 4 kiwi, tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy, 1 pomeranč, 3 PL strouhaného kokosu, lístky meduňky, 2 PL kandovaného ananasu

Jak na to:

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s 4 PL teplé vody na hustou pěnu a postupně přimíchávejte cukr, sníh a mouku. Potom vymažeme a vysypte dortovou formu, nalijte do ní těsto a v středně vyhřáté troubě pečte asi 35 min.
Upečený korpus nechte vychladnout, uvolněte z formy a podélně rozkrojte. Mezitím oloupejte pomeranč a rozdělte ho na dílky. Kiwi oloupejte a nakrájejte na plátky. Meduňku umyjte. Z instantní šlehačky a mléka ušleháme šlehačku a oslaďte ji práškovým cukrem.
Spodní část dortu potřete džemem, dejte na něj vrstvu šlehačky, posypte ji kousky ananasu a přiklopte druhou polovinou korpusu. Dort pak potřete šlehačkou, ozdobte šlehačkový kopečky a poklademe plátky kiwi, pomeranče, zbylým ananasem, posypte kokosem a ozdobte meduňkou. Dejte ztuhnout do lednice na 1 hod..

Podobné recepty:

Zelený Shrek, Dort se želatinou, Fantastický kiwi dort, Kiwi dort, Zelená laguna