Masopustní koblihy

Potřebujeme:

½ kg hladké mouky, 3 žloutky, 30 g droždí, 60 g cukru, olej na smažení, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, cukr, rum, mléko, sůl

Jak na to:

Do trochy vlažného mléka dejte mouku, hrst cukru, droždí a nechte vykynout. Do misky si připravte mouku, trochu soli, hrst cukru, žloutky, zalijte kváskem, přidejte trochu rumu a vypracujte těsto. Pokud třeba, přidejte vlažné mléko, abyste dosáhli vláčné těsto. Potom ho dejte vykynout. Rozdělte ho na 2 bochníky, rozválejte, vykrojte koblihy nebo jiný tvar a opět dejte vykynout. Rozpalte olej a osmažte je z obou stran dozlatova. Vyberte z oleje, dejte okapat a obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jste přidali vanilkový cukr.

TIP: Koblihy můžete naplnit i povidly, s meruňkovým nebo malinovým jsou vynikající.

Podobné recepty:

Račišdorfské opantance, Jogurtové koblihy, Koblihy, Borovanské koblihy, Masopustní fánky