Ragú z králíka

Potřebujeme:

1 kg králičího masa (8 kousků), 1 PL másla, 3 PL červeného vína, 1 stroužek česneku, 1 zelená paprika, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 PL vody, špetka kajenského pepře, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Opékací nádobu předehřívejte 4 min. při výkonu 600 W. Rozpusťte v ní máslo. Do nádoby vložte maso a opékejte 3 min. při výkonu 500 W. V polovině opékání promíchejte. Česnek oloupejte, prolisujeme a spolu s rajčatovým protlakem přidejte k masu. Přidejte omytou, očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou papriku. Zalijte červeným vínem a vodou. Ragú dusíme přikryté 25 min. při výkonu 360 W. Maso vyjměte. Omáčku povařte 4 min. při výkonu 500 W, pak ochuťte solí, černým a kajenským pepřem a nalijte na maso.

Podobné recepty:

Rybí salát z králika, Králík podomácku na paprice, Řízky z králíka, Lovecké balíčky na zelenině, Králík na leču