Česnekové špagety s uzeným masem

Potřebujeme:

400 g špaget, 200 g uzeného masa, 1/2 g čerstvého (mraženého) špenátu, 200 ml smetany na šlehání, 5 PL oleje, 2-3 stroužky česneku, 2 feferonky, trocha strouhaného muškátového oříšku, mletý bílý (černé) pepř, sůl

Jak na to:

Čerstvý špenát očistěte a krátce (1-2 min.) Nechte vařit v osolené vodě. Slijte a nechte okapat. Pokud použijete mražený, nechte ho rozmrazit a krátce povařte v menším množství vody (asi ve 2 PL).
Uzené maso nakrájejte na asi 1 cm kostky. Špagety uvařte v osolené vařící vodě. Feferonky prořízněte, vyberte jadérka a nakrájejte nadrobno. Česnek očistěte a protlačte.
V pánvi zahřejte olej a nakrájené uzené maso v něm z každé strany opečeme. Vyjměte z pánve a přidejte k ní feferonky, česnek a teplotu snižte na minimum. Přidejte špenát a zahřejte.
Špagety slijte, nechte okapat a ještě horké promíchejte se špenátem. Ochuťte solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem. Promíchejte, zalijte smetanou a nechte působit několik min.
Podávejte na ohřátých talířích, posypané nastrouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Špagety s mletým masem, Zelné palačinky s uzeným masem, Závin s uzeným masem, Špagety se špenátem a kuřecím masem, Zapečené těstoviny s nivou a uzeným