Zapékané vermicelli s pórkem a sýrovo - smetanovou omáčkou

Potřebujeme:

1 kg pórku, 80 g másla, 60 g pšeničné mouky, ½ l smetany na šlehání, ¼ l mléka, 400 g strouhaného sýra Gouda, voda, pepř, muškátový oříšek, sůl

Jak na to:

Pórek očistěte, po délce rozpulte, důkladně omyjte, nechte okapat a nakrájejte na jemné nudličky (tmavozelené části odstraňte).
V hrnci nechte sevřít vodu, přidejte sůl, nudličky pórku v ní 2 min. blanšírujte. Pak je slijte (z vody odložte 250 ml), zchlaďte je pod studenou vodou a nechte okapat.
V hrnci nechte sevřít vodu, osolte ji, přidejte těstoviny a vařte je na mírném plameni podle návodu. Hotové těstoviny slijte do síta a opláchněte horkou vodou a nechte okapat.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání připravte světle jíšku. Postupně do ní přilijte smetanu, vodu z pórku, mléko a vše vymíchejte metličkou na šlehání. Dbejte o to, aby se vám nevytvořily hrudky. Za stálého míchání vařte asi 2 min., Přidejte sýr a nechte jej roztát. Osolte a ochuťte pepřem a muškátovým oříškem.
Vermicelli promíchejte s nudličkami pórku a vložte do vymazané zapékací mísy. Vše zalijte sýrovo-smetanovou omáčkou, vložte do trouby vyhřáté na 240 ° C a zapékejte.

Podobné recepty:

Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou, Jogurtová omáčka, Zapékané sýrovo - šunkové řezy, Kembrolky, Zapékané sýrovo-šunkové řezy