Flambované banány

4.9.2012
Potřebujeme:

banány, krystalový cukr, rum, máslo, sirup nebo šťávu z pomeranče, mandle

Jak na to:

Na velké pánvi rozpusťte máslo a na mírném ohni opékejte asi 3-4 min. banány, přičemž je opatrně obracejte aby se nepoškodily. Pocukrujte a nechte trochu zkaramelizovat, přičemž trochu protřepejte pánví, aby se banány nepřilepili. Nalijte rum, nechte ohřát. Lžící naberte zahřátý rum z pánve, zapalte ho na lžíci a opatrně vložte do pánve. Flambujte, tedy lžící nabírejte hořící šťávu a polévejte ní banány, dokud plamen nezhasne. Banány vyložte na připravené talířky, do pánve přidejte trochu sirupu nebo šťávy z pomeranče a posekané mandle, prohřejte a šťávou polijte banány na talířích. Můžete ozdobit šlehačkou a postříkat čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Flambované banány, Flambované banány, Flambované banány, Flambované banány, Banány v karamelu