Pomerančové maffiny s bílou čokoládou

5.9.2012
Potřebujeme:

2 š hrnky prosáté polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody, 1/8 lžičky soli, ½ hrnku rozpuštěného másla pokojové teploty, 2 velká vejce pokojové teploty, 2/3 hrnku krystalového cukru, 1/2 hrnku pomerančové šťávy (džusu), 1 lusk vanilky, ½ lžičky vanilkové esence, kůra z 1 pomeranče nasekaná na kousky, 230 g bílé čokolády

Jak na to:

Troubu předehřejte na 180 ° C. Nachystejte si formu na 12 muffinů a vymažte je máslem (nebo můžete použít papírové košíčky). V misce smíchejte máslo, vejce, cukr, pomerančovou šťávu a vanilkovou esenci. Ostrým nožem rozřízněte podélně vanilkový lusk a vybrané semínka přidejte spolu s pomerančovou kůrou do směsi másla a vajec. Řádně promíchejte a přidejte tuto směs k mouce, kterou jste předtím smíchali s práškem do pečiva, sodou a solí a opět promíchejte. Pak do směsi přidejte kousky bílé čokolády. Každou formičku na muffiny naplňte do ¾ výšky a pečte 16-18 min. dozlatova.

Podobné recepty:

Banánovo - čokoládové maffiny, Mokka oválky, Kokosová zmrzlina s bílou čokoládou a mandlemi, Kostka ,,Margot, Parmezánové maffiny