Žloutkové věnečky

4.9.2012
Potřebujeme:

Těsto:, 220 g hrubé mouky, 100 g másla nebo tuku, 4 vejce, 375 ml vody, špetka soli
Krém: 80 g hladké mouky, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, ½ l mléka

Jak na to:

Vodu s máslem a špetkou soli přiveďte do varu, vsypte hrubou mouku a rychle míchejte aby se neudělali bulky. Potom těsto na mírném ohni míchejte, dokud není hladké a nechytá se na dno hrnce. Odložte a ještě míchejte. Do vychladlého jeden po druhém zamíchejte vejce a vařečkou prohněťte. Hotové dejte do plátěného sáčku s hrubší ozdobnou trubkou a na omaštěný a moukou posypaný plech stříkejte věnečky. Upečené vychladlé věnečky překrojte a naplňte hustým krémem. Povrch můžete postříkat rumovou polevou nebo práškovým cukrem.

Krém:
V části mléka rozkvedlejte žloutky s moukou. Ostatní mléko s cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu a zamíchejte v něm mléko se žloutky. Krém za stálého míchání uvařte ve vodní lázni do polohusta, vychlaďte a promíchejte aby se neudělali boule a kožka na vrchu krému.

Podobné recepty:

Vínové věnečky, Rumové věnečky, Bramborové věnečky, Věnečky z odpalovaného těsta, Citrónové věnečky