Francouzská polévka

Potřebujeme:

2 kedlubny, 2 mrkve, ¼ hlávky menší zelí, ¼ menší hlávky kapusty, 2 PL hrášku, 2 lžíce másla, petrželka, 1 párek, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Všechnu zeleninu omyjte. Kedluben oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka. Zelí a kapusta zbavte košťálu a nařežte na nudličky.
V hrnci rozpusťte máslo a všechnu zeleninu na něm osmahneme. Pak ji zalijte 1 l vroucí vody, osolte a přiveďte k varu. Po 5 min. přidejte hrášek a vše vařte téměř doměkka (zelenina by při podávání měla a být křupavá).
Párek ohřejte a nakrájejte. Petrželovou nať vyperte, osušte a nasekejte nadrobno. Polévku rozdělte do misek, okořeňte špetkou mletého pepře a posypte natí Přidejte kolečka párku.

Podobné recepty:

Francouzská krevetová polévka, Francouzská polévka z čerstvého hrášku, Francouzská zeleninová polévka se sýrem, Francouzská celerová polévka, Francouzská zálivka