Palačinky se sladkokyselým zelím na asijský způsob

Potřebujeme:

- Na 14 ks, 200 g čočky, 1 jablko, 1 lžička citronové šťávy, 2 stroužky česneku, olej, pepř, sůl
Těsto: 4 bílky, 0, 4 l vody, 300 g hladké mouky, špetka soli
Zelí: 1 hlávku bílého zelí, 2 PL krystalového cukru, 4 PL octa, 0, 3 l vody, 4 PL sójové omáčky, pepř, sůl

Jak na to:

Zelí nakrájejte na tenké nudličky, osolíme, nechte 10 min. odstát, důkladně vyždímejte. Na pánvi dejte zkaramelizovat cukr, karamel podlijeme octem, přidejte vodu, sójovou omáčku, nechte přejít varem a míchejte, dokud se cukr úplně neroztaje. Vložte zelí, na minimu duste asi 15 min., Dochuťte mletým pepřem. Bílky vyšlehejte s vodou, přisypte mouku, špetku soli, nahladko vyšlehejte a nechte hodinu odpočívat.
Čočku nechte přes noc nabobtnat, druhý den ji dejte do čerstvé neosolené vody a uvařte do měkka. Před koncem vaření přidejte sůl.
Na pánvi zahřejte trochu oleje, nalijte trochu těsta tak, aby se rozteklo po celé pánvi, upečte z obou stran.
Každou palačinku nechte vychladnout. Uvařenou čočku slijte a nechte okapat, jablko oloupejte, vyberte jádřinec. Do mixéru vložte čočku, jablko, citronovou šťávu, pepř, sůl, česnek a krátce umixujte. Palačinky naplňte, stočte a podávejte se sladkokyselou zelím.

Podobné recepty:

Rýže na asijský způsob, Palačinky s kysaným zelím, Palačinky, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Špenátové palačinky