Smažená zeleninová rýže

20.8.2012
Potřebujeme:

16 ks rýžového papíru
Náplň: rýže, zeleninový vývar, olej, 200 g míchané zeleniny, 100 g strouhaného tvrdého sýra, mletý bílý pepř, nasekané bylinky, sůl

Jak na to:

Rýži uvařenou v zeleninovém vývaru nechte vychladnout. Zeleninu spařte a pokrájejte na menší kousky. Bylinky nadrobno posekáme. Do vychladlé rýže přidejte pokrájenou zeleninu, posekané bylinky a nastrouhaný tvrdý sýr. Posolte, opepřete mletým bílým pepřem a promíchejte. Jednotlivé kousky rýžového papíru namočte do teplé vody, aby změkly. Dva změklé rýžové papíry dejte na sebe. Do středu papíru dejte připravenou náplň a sviňte do role. Naplněné role vypražte v pánvi na horkém oleji z obou stran.

Podobné recepty:

Osmažená Slovensku rýže, Blesková zeleninová směs, Zeleninová rýže s bazalkou, Čína, Kombinovaná zeleninová polévka